Go to content Go to menu
 


 

 

Мед

 

 

Picture

 

 

 

 

Picture

Пчелния мед е сложен биологичен продукт,в който се съдържат много изключително важни за човешкия организъм хранителни и лечебни вещества. Медът се счита за натурален, когато не е затоплян над 40 градуса.Над тази температура се унищожават по голяма  част от ензимите и антибиотичните фактори съдържащи се в меда.

Медът има тонизиращо действие за организма и в същото време действа успокоително на нервната система. Има антисептични и антибиотични свойства и изключителен омекотяващ и овлажняващ ефект за кожата.

Дневната доза мед е 1гр.\ кг. тегло

Да се съхранява добре затворен на тъмно и  никога в хладилник!!!

 

Акациев мед - лек, подходящ за ежедневна употреба, за деца, а в малки количества и за диабетици.Препоръчва се при безсъние, за лечение на стомах, бъбреци и очи.

 

Липов мед - висококачествен и ценен с високо съдържание на полезни вещества. Влияе добре при лечение на простудни заболявания и болести на дихателната система, на чревения тракт, на бъбреците на черния дроб и при кожни заболявания.

Магарешки бодил - деликатен мед с много високи качества и силно антимикробно действие. Укрепва сърцето, повишава потентността(това е българската натурална виагра!), влияе благоприятно на простата и пикочните пътища.

 

Билков многоцветен- има приятен аромат и много билки и богат наситен вкус. Препоръчва се като общоукрепващо средство, при бъбречни и жлъчни заболявания, за подобряване на храносмилането.

 

Манов мед - единственият , който не е нектарен, а се получава от соковете на растенията и дърветата.Той е с тъмен, почти черен цвят и с характерен силен вкус. Богат е на минерални вещества, ензими и аминокиселини и е силен антиоксидант.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Overview of comments

There have not been any comments added yet.